• 2013
  • BrnoPraha
  • Design

Zadáním bylo vytvořit výstavní stánek, který bude jiný než je vžitá představa o podobných objektech, tedy montovaná stavebnicová konstrukce s plakáty. Naší snahou bylo udělat stánek co možná nejvíce variabilní a použít recyklovatelné materiály. Zároveň jsme se snažili vdechnout stánku život interaktivitou a zapojením návštěvníků.

Koncept splňující všechny požadavky se nám podařilo naplnit pomocí jednoduchého a pro vysoké školy typického prvku – papírového tubusu. Je to základní stavební kámen stánku, část tubusů je volně k rozebrání, zbytek tvoří panely mezi stěnovými pilíři. Ty jsou také z kartonu, ale ze sněhobílého a jsou určeny ke kreslení, psaní vzkazů nebo vysvětlování fyzikálních principů pro všechny zúčastněné. Stánek se tedy v čase mění nejen díky rozebírání tubusů, ale také díky stále více pokresleným stěnám.

Stánek byl zatím k vidění na festivalu PROUDY 2013 v Praze a Mezinárodním Strojírenském Veletrhu 2013 v Brně.