• 2014
  • Mělník
  • Rezidenční interiér

Rodinný dům se nachází na okraji města v kontaktu se zelení a přírodou. Naším cílem bylo vytvořit moderní a útulné prostory, spojit přírodní a technické materiály.

Kuchyňskému koutu dominuje svěšený dřevěný podhled ve stejném dekoru jako je pracovní deska. V sestavě vysokých modulů je skryt vstup do skladu potravin, který s kuchyní sousedí. Na podlaze je použita keramická dlažba v dekoru betonu, která je v kontrastu s lesklými bílými dvířky kuchyně a dřevěnými prvky.

V koupelnách je použita shodná kolekce keramických obkladů a dlažeb jako v hlavním obývacím prostoru. Obklady jsou pouze v místě přímého kontaktu s vodou a jsou zapuštěny oproti ostatním plochám provedených v omyvatelné malbě. Při návrhu koupelen byl kladen důraz na dosažení vzdušného prostoru oproštěného od zbytečných rušivých elementů. Tohoto efektu je dosaženo, mimo jiné, minimalistickými skleněnými sprchovými zástěnami. V celém interiéru jsou použity shodné materiály, za účelem dosažení jednotného vizuálního konceptu.

Fotografie Tomáš Vlach