• 2014
  • Neratovice
  • Bungalov
    Rezidenční výstavba

Studie rodinného domu pro mladou rodinu vycházela z představy o moderním a aktivním životě v klidné části Neratovic. Dům je navržen jako jednopodlažní bez zbytečným bariér v podobě schodů, čemuž napomohl i velký rovinatý pozemek s přístupem ze severovýchodu. Dům je rozdělen na dva hlavní trakty se sedlovými střechami o různých sklonech. Jeden trakt běží od vstupu až k jižní zahradě, druhý je rozdělen malou intimní terasou.

Při návrhu byl kladen důraz na logické uspořádání jednotlivých provozů a také na měnící se potřeby rostoucí rodiny. Pro první roky je dětský pokoj, hmotově oddělený od zbytku domu ve svém malém “domečku”, navržen jako jedna velká herna. Postupen času, až bude ten správný čas, je možno hernu rozdělit na dva prostorné dětské pokoje. K herně náleží malá terasa přístupná oknem se sníženým parapetem tak, aby na něm bylo možné bez problémů sedět.

Obývací prostor je umístěn na samém konci domu a rozprostírá se přes oba trakty, zahradu je možné spatřit průhledem již od vstupu do domu. Sedlová střecha ve většině místností je přiznaná, čímž jsou díky rozdílným sklonům střešních rovin vytvořeny zajímavé prostory.

Fotografie z výstavby